KernTalentenanalyse bij FVBCOaching

Wat zijn KernTalenten?
Hoe gaan we te werk?
Waarom een KernTalentenanalyse?

Wat zijn KernTalenten?

KernTalenten weerspiegelen je aard/karakter, je potentieel (je talenten mits opleiding/oefening) én je intrinsieke motivatie. Een KernTalentenanalyse brengt de 23 KernTalenten dus in kaart op een heel gedetailleerd en genuanceerd niveau.

Je krijgt een heel precies en compleet zicht op wie je BENT én KUNT WORDEN én WILT. Ook wat jou drijft, wat je waarden zijn en wat je energie geeft of kost, wordt glashelder.

Je sterke KernTalenten kennen en die ook gebruiken, geeft je energie. Ze niet gebruiken, zorgt voor frustraties. Dagelijks je kleine KernTalenten gebruiken kosten jou tonnen energie.

Oorsprong van de methode?

Danielle Krekels ontdekte dat je favoriete kinderspelletjes (tussen 4 en 12 jaar) en hoe je daarmee speelde alles zeggen over je dieperliggende, natuurlijke talenten. In haar werkveld (werving en selectie van wetenschappelijk opgeleid personeel) kwam zij er meer dan 20 jaar geleden achter dat ingenieurs een verrassend vergelijkbare speelvoorkeur in hun kindertijd bleken te hebben.

Een idee broeide: ‘zou het kunnen dat een kind niet creatief WORDT door met Lego te spelen, maar juist graag met Lego speelt omdat het al creatief IS?’.

Deze vaststelling was de aanleiding voor verder onderzoek. Zo ontdekte ze 23 KernTalenten, met elk hun eigen specifieke componenten. Na meer dan 10.000 diepte-interviews is de KernTalenten-methode stevig empirisch uitgebouwd en verfijnd.

Ook wordt de methode nu aan de Vrije Universiteit Brussel theoretisch wetenschappelijk getoetst.

Hoe gaan we te werk?

Contacteer me en ik bezorg jou een link via mail, die je toegang geeft tot een online vragenlijst met vragen over de activiteiten die je deed als kind tussen je 4de en 12de levensjaar. Die vragenlijst is natuurlijk wetenschappelijk onderbouwd. De vragenlijst invullen duurt een 20-tal minuten. Gewoon antwoorden vanuit je buikgevoel. Slechte antwoorden bestaan niet.

Daarna regelen we een afspraak en overlopen we samen je antwoorden Die fine-tuning is nodig omdat het spelelement soms verdoken zit in andere activiteiten. Zo peil ik niet alleen naar het soort speelgoed waar je mee speelde, maar ook en vooral naar de manier waarop je ermee speelde. Ik bespreek met jou de antwoorden en vertel je hoe jouw KernTalenten constellatie eruit ziet en hoe jouw sterke en kleine KernTalentent op elkaar inspelen zodat je precies weet wie je bent, wat je zou kunnen en wat je zou willen.

Dit alles wordt gevolgd door een diepte-interview, waarin ik de ontwikkeling van je KernTalenten check en ook naga in hoeverre je opvoeding, je milieu en bepaalde levensgebeurtenissen daar een invloed op hebben gehad.

Na het diepte-interview ontvang je binnen de week een KernTalentenanalyseverslag waarin de conclusies staan van wat er allemaal gezegd is en waar jouw KernTalenten duidelijk in kaart zijn gebracht. Meteen beschik je over een zeer persoonlijk rapport waar je telkens opnieuw naar kan teruggrijpen bij elke belangrijke (levens)keuze.

Waarom een KernTalentenanalyse?

  • Wil je graag weten wat je energiegevers en -vreters zijn?
  • Heb je het gevoel dat je vastzit in je loopbaan?
  • Last van burn-out symptomen?
  • Last van bore-out?
  • Wil je goede raad bij een opleiding- of andere professionele keuze?
  • Heb je problemen, al dan niet met anderen, die telkens terugkomen?
  • Heb je kans op promotie en wil je deskundig advies?
  • Denk je erover om voor jezelf te beginnen?
  • Wil je meer zicht krijgen op je groeipunten?

 

Over mezelf

Ik heb de opleiding tot professioneel KernTalenten-analist bij Danielle Krekels in 2019 succesvol voltooid. Vanaf dat moment mocht ik me erkend KernTalenten-analist noemen en sta ik ook als zodanig op de website van Coretalents vermeld.

Voor meer informatie over KernTalenten zie:

 

Danielle Krekels's Kerntalentenanalyse erkend professioneel KernTalenten-analist Frédérique van Branteghem 2019